Стала відома програма гастрономічного етнофестивалю-квесту 
«Борщик у глиняному горщику 2019»

Місце проведення – незмінне:  ЕтноЕкоАгроСадибка-музей салон-студія «Лялина Світлиця», вул. Партизанська, 19, ОПІШНЯ, Полтавщина

Дата проведення – 10 серпня 2019 року
ПОЧАТОК о 8 ранку – закінчення о 20.00

Приготуємо і з’їмо 60 борщів!
Відгуляємо 6 весіль!

Враховуючи побажання гостей попередніх ЕтноФестивалів, вперше ДЕГУСТАЦІЯ оригінальних борщів із глиняних горщиків відбуватиметься УВЕСЬ ДЕНЬ! Але борщики будуть різними. Хто не встигне – той запізниться)

8ºº – 10 ºº – презентація-ДЕГУСТАЦІЯ 10 БОРЩІиків на снідання: 
куштуємо, голосуємо, обираємо найсмачніший: 
1. з курочкою, 
2. з квасолечкою, 
3. з вушками, 
4. з грушками, 
5. з яєчками, молодий і 5 авторських)

10ºº – 12ºº – презентація-ДЕГУСТАЦІЯ особливих 10 БОРЩиків на друге снідання: куштуємо, голосуємо, обираємо найсмачніший):
11. з медком; 12. київський; 13. з потрухом, 14. борщ переЗолений, 15. розхідний борщ; 16. з раками; 17. з карасиками; 18. мамин борщ, 19. зі смаженими огірочками, 20. фірмовий «Лялин борщик»

12ºº – 14ºº – презентація-ДЕГУСТАЦІЯ 20 БОРЩиків на підобід від садиб сільського зеленого туризму:
21. садиба №1, 22. садиба №2; 23. садиба №3; 24. садиба №4, 25. садиба №5, 26. садиба №6, 27. садиба №7; 28. садиба №8; 29. садиба №9; 30. садиба №10 
+ 10 авторських БОРЩиків

14ºº – 16ºº – презентація-ДЕГУСТАЦІЯ 10 БОРЩиків на обід:
41. квасок; 42. борщик із приварком; 43. борщик із сіллю, долею та добрим здоров’ям; 44. жонатий борщ, 45. борщ-голюх; 46. борщик ріденький так солоденький; 47. борщик накипчастий; 
+ 2 авторські борщі

16ºº – 18ºº – презентація-ДЕГУСТАЦІЯ 10 БОРЩІв обрядових на підвечірок:
51. Великодній, 52. Різдвяний, 53. Троїцький; 54. на сватання; 55. весільний, 56. «понеділковий»; 57. борщ на хрестини, 58. недільний скоромний; 59. недільний пісний; 59. святковий; 60. – авторський 
А ще Ви зможете скуштувати класичний полтавський БОРЩИК ІЗ ГАЛУШЕЧКАМИ – фірмовий, від неперевершеного кулінарного експерта Катерини ПІЩАЛЕНКО!!!!!!

Коржі, варенички, книшики, котяче сало!!!, тертуха та кантабас від Оленки-Куми!

ГАЛУШЕЧКИ і ГАЛУШАТА на сироватці від човно-федорівської майстрині-господині Каті Іванівни Скрипки

Детальніше: Олена Щербань https://www.facebook.com/shcherbanjov