«Почніть ранок велосипедно!» — саме під таким гаслом вже вчетверте проходитиме у Полтаві акція «Велосипедом на роботу». Цього року захід відбудеться 22 вересня,  під час Всесвітнього дня  без автомобіля*.

«Таким чином, ми би хотіли змотивувати автомобілістів хоча б на день відмовитись чи обмежити себе у використанні автомобіля, натомість, надати перевагу більш екологічним видами транспорту – велосипеду, або й зовсім пройтись пішки на роботу чи навчання, – говорить організатор акції Ірина Садовнікова (ГО «Сіті Лаб»). –  Для когось це може стати можливість трішки змінити свій «кут зору» та побачити місто зовсім з іншої сторони, адже Полтава дуже красива вранці, особливо на пішохідній вулиці Соборності.

Саме на День без авто у багатьох містах світу відбуваються акції, що спонукають автомобілістів відмовитися від використання моторизованих видів транспорту хоча б на день, стимулюючи велосипедний та пішохідний рух. Так муніципалітети та громадські організації хочуть привернути увагу до проблеми надмірного і часто нераціонального використання приватного моторизованого транспорту, що призводить до погіршення екології у містах, заторів на дорогах, “вкрадення” простору вулиць під припарковані авто. Вперше акції до Дня без авто провели у 1994 році у Франції.

А на полтавських велосипедистів чекатимуть   з 7:30 ранку і до 9:30 біля “Львівської кав’ярні”, де на них чекають приємні знижки.

Велосипедом на роботу Львівська кав'ярня

Всі, хто цього дня приїде на роботу/навчання на велосипеді, має змогу отримати знижки від партнерів акції:
– 10% на каву у Львівська Кав’ярня (вул. Соборності, 32);
– 50% на всю продукцію від кейтеринг-служби Дом.Кафе (вул. Соборності, 32 з 7:30 до 9:30);
– 15% на вафлі, бургери та лимонади у кафе-барі ЦЕХ (вул. Чорновола, 2б)

Організатори заходу запрошують представників бізнесу підтримати акцію, ставши її партнерами та запропонувати свій бонус, частування чи знижки для велосипедистів, які в цей день завітають до вашого закладу. «Стимулюючи велорух, ви робите вклад не лише у поліпшення екології, здоров’я мешканців та сталого розвитку Полтави, але й у свій бізнес, адже велосипедисти частіше обиратимуть саме ваш заклад, якщо він проявить себе як дружній до велосипедистів», – запевняє Ірина.

Фото та відеорепортажі вітаються! Запросіть своїх колег, які також їздять на роботу велосипедом, зробити спільне фото біля вашого місця роботи та викладайте фото з тегом #bike2workUA

Велосипедом на роботу Велокава у Полтаві
Організатори: ГО “СІТІ ЛАБ”, ГО “ВелоПолтава”

*Всесвітній день без автомобіля (22 вересня)  — день, у який автомобілістам (і мотоциклістам) пропонується хоча б на день відмовитися від використання паливних транспортних засобів; в деяких містах і країнах проходять спеціально організовані заходи, що пропагують ідею пішого та велосипедного способів пересування, використання громадського транспорту.